onsdag 21 augusti 2013

Stress i kubik

Skolårets början brukar alltid innebära en viss stress och en viss röra. Det hör till jobbet och är i princip oundvikligt i skolans värld. I år är det extremt på många sätt. Det är så många olika saker som ska ordnas. Jag tycker om att ha hygglig koll på saker. Detaljkontroll behöver jag inte ägna mig åt men hyfsad kontroll över grunderna är en förutsättning för att jag ska må bra. Stressen jag far mest illa av är när det blir för många saker på en gång som jag inte kan eller ska reda ut själv men som jag ändå får ta konsekvenserna av.

När jag känner så är det extra viktigt att skapa oaser av lugn och att försöka skilja arbete och fritid åt så mycket som möjligt. Då är det skönt med trädgårdsarbete, slappa med katterna eller att se en film eller en bra serie. När jag kommer hem är en kopp kaffe och dubbla avsnitt av Hem till gården - en perfekt övergång och ett bra sätt för mig att varva ner.

Jag tycker det är otroligt viktigt att vi alla är rädda om varandra och om oss själva. Hårt jobb och stress då och då är absolut inget farligt men vi behöver alla tid för återhämtning och reflektion. Jag är dålig på att prioritera och på att säga nej men jag arbetar på det. Det gäller att ta vara på den tillvaro vi har och att behålla perspektivet på vad som är viktigt. 

Trivseln med kollegor och elever gör att jag ändå mår bra i mitt arbete och att jag har roligt. Lugnet hemma skapar viss balans och hjälper mig också att njuta av det här som är livet. Hoppas du som läser det här också jobbar på att prioritera, att säga nej ibland och framför allt så hoppas jag att du tar vara på din tillvaro och gör det bästa av den.


Ros



Singha är en mycket bestämd katt - hon kan både slappa och säga nej


Stockros



fredag 2 augusti 2013

Lunch från trädgårdens skafferi

Härlig är den känslan att kunna skörda precis just det man behöver för att fixa lunch.

Solen är framme, efter lunchen hägrar bad och det är ännu några dagars ledighet kvar.

Njuter av nuet!