onsdag 20 augusti 2014

Skolstartstankar

För många är skolan en viktig plats. En plats för kunskap och möjlighet att gå vidare mot drömmar och mål man inte visste att man hade. En plats där man kan utvecklas, fråga, fråga om, göra och göra om med stöd av människor som vill en väl.

En skola erbjuder också ett socialt sammanhang. En plats att umgås, spegla sig i andra, skratta och gråta tillsammans. Somrar har sett olika ut. Begränsad ekonomi behöver inte betyda att man haft en torftig sommar. Kanske har det funnits tid att umgås, att se varandra och att vara tillsammans. Men när man träffas och jämför med andra kan det kanske sticka till i någons hjärta. Någon kan ha varit på äventyr i andra länder och besökt nya platser. Man får vara varsam med hur man ställer frågan om sommaren till eleverna. Jag tycker han fångar det på ett bra sätt så läs Kloka Micke Gunnarssons tankar.

Hur som helst så har vi alla en sommar full av erfarenheter i bagaget. Säkerligen både glada, härliga händelser och händelser vi helst hade sluppit vara med om.

På jobbet gör jag mitt bästa för att se mina elever. Ibland önskar jag att jag hade ett magiskt spö för att lösa upp knutar i ledsna hjärtan eller ändra på förutsättningar för en del elever. Ibland önskar jag det där spöet för egen del också. Vi är alla olika och har olika behov av umgänge. Det måste jag respektera men när man inte självvalt är ensam så skär det i en skolfrökens hjärta.

Jag är en person som gärna vill klara mig själv och jag har ett stort behov av att få vara för mig själv. Så jag kan förstå elever som är på samma sätt. Det jag innerligen hoppas är att de har någon som de kan anförtro sig åt, någon som lyssnar när tillvaron känns tung.

Den tacksamhet jag känner för att vara omringad av såna personer är stor. Människor som så självklart finns där, buffar på lite lagom och som bär mig. Jag önskar detta åt alla - liten som stor. Världen är en plats där vi alla måste hjälpas åt. Skolan är en del av världen och i det lilla  måste vi också hjälpa varandra, bära varandra lite grand.

Höstterminen 2014 har startat, jag hoppas det blir en bra höst - en höst där vi alla drar vårt lilla strå till stacken för att hjälpa och lyfta de människor som finns i vår närhet

måndag 18 augusti 2014

Min man - mitt allt

Den senaste tiden har jag verkligen insett att jag lever med mannen i mitt liv. När livet prövar en människa på tuffast tänkbara sätt, prövas hela ens väsen.

Vilken trygghet och gemenskap jag känner. Tillsammans klarar vi allt.

Göran, jag älskar dig!