onsdag 27 juni 2018

Road trip - en spontanare

När man har semester blir dagarna lite hur som helst ibland. Jag tyckte det var hög tid att besöka brorsan lille guldklimp igen så det ska jag göra - imorgon. För idag hade jag inga planer alls. 

Men så började det dra lite grand i Ullaredstarmen och raskt växte en lös plan fram. Jag kom på att det skulle vara en smart idé att slippa allt vad stress heter nu när det ändå är semester. Alltså bestämde jag mig för att boka någon form av övernattning i närheten av Ullared. När jag tittade runt var det ett ställe som fångade mitt intresse lite extra då jag läste på deras sida att det fanns en katt som kom och välkomnade gästerna. Jag slängde iväg en bokning till Torkel Jönsgårds B & B i Sibbarp. 

Lista skrevs, kläder hängdes fram och bilen packades. Jag tuffade ner genom Sverige och hittade rätt hela vägen trots en ny variant. GPS i kombination med en gnutta sunt förnuft är bra. 

Shoppingen gick synnerligen bra. Det mesta på listan kom med - kanske en, två grejer till. Max ...

Välkomnades fint (dock inte av katten) och fick komma till rätta en stund innan det fick bli en utflykt till Tvååker för att käka mat Det är en liten plats med cirka 2500 invånare en dryg mil ifrån Varberg. Det fanns några ställen att välja på men finns det ett ställe som heter "Korv me mos" så måste man gå dit och ta en korv med mos. Det rekommenderar jag även andra med kurrande magar att göra. Det var lite körigt där för bussen 652 gick förbi, det var full rush i luckan, en man hade glömt sin plånbok - det hade även hans fru gjort så de fick åka hem och hämta den och precis när jag hade ätit upp och skulle gå hörde jag att moset var slut. KA-TA-STROF. 


Vädret var inbjudande och timmen inte sen så jag tuffade på lite med min bil. Tog mig till kanten av Varberg och strosade i strandkanten och på klipporna. Funderade över om en mås skulle attackera mig eller om der var normalläge att låta eländig.  Kom fram till att det var normalläge. Åtminstone slapp jag attack. 

Träslövsläge kallade på mig så jag svängde ner dit. Så skönt att bara sitta i sanden en stund och sprätta med fötterna och njuta av vyn framför mig. Om man har svårt att vara i nuet så rekommenderar jag sand och lätt vågskvalp. En sol så sakta på väg ner är inte heller att förakta.  

Tillbaka på mitt boende välkomnades jag så av katten. Vilken charmig rackare. Vi kunde ha lekt hela kvällen. 

Dags för sängläge och jag plockade fram mina träningskläder som jag hoppas använda imorgon bitti. Då inser jag att resten av mina kläder - de där som jag så ordentligt hängde fram på en galge i morse - inte kom med på resan. Darn! Inte köpte jag några toppar alls heller ... Var så duktig och fokuserade på byxor. Så det får kanske bli ett raskt svep in imorgon med.  Ingick definitivt inte i min plan. Men jag är lösningsfokuserad så jag får offra mig en stund till och kräma ur det sista av den här omgången besök i det stoooora gula huset. 


Fina hästar i hagen 

Nyfikna fegisfår

Känn-dig-som-hemma-vardagsrummet

Måsen som eventuellt skulle anfalla




Det är något med sand

Något suddig bild kan bero på sand på linsen ...

Gosekatten var hemma

Lekfull liten rackare



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar