torsdag 18 april 2013

Magin i en kopp te


A brew. A cuppa. A cup of tea.

När man känner sig hängig, trött, vill mysa lite, starta dagen lite lugnt och fint eller bara ta en paus. En kopp te passar i alla situationer. I min gamla Amnestygrupp var det te som gällde. Under alla år jag var med så hade vi bara en enda kaffedrickare. I pysselgänget är det te och i bokcirkelgänget är det också te som förgyller våra kvällar.


Alla borde ha riktigt fina tekoppar. Baljstora! Det är också viktigt att har många olika tesorter att välja på. Det finns något för varje smakriktning och tips på nya smaker tas gärna emot. Ett hekto te är en fin present. Det garanterar många sköna kvällar och en stunds värmande ro.

Förra året var vi på Ozzy and friends i Malmö. Det var en lätt surrealistisk upplevelse för en gammal schlagerräv som jag men en mycket positiv sådan. Ozzy själv är en uppenbarelse och en karaktär. Märklig man. Mellan några nummer smög det in en scenarbetare på scenen med vad som såg ut som en kopp med  rykande hett te på scen. Är man britt så är man. Te är rock'n roll.

Söker man på musik om te hittar man Have a Cuppa Tea med the Kinks. En låt med glimten i ögat. Ett försök till tolkning av texten hittar man i det här blogginlägget.


Annars har vi tedrickarnas tedrickare i den här serien där lösningen i varje situation är a brew.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar